Blog

Doet VX Company aan reisbegeleiding?

Ja zeker! Lees verder hoe wij TUI meenemen in de wereld die Agile heet!

To follow Soon

Dit keer laat TUI zichzelf begeleiden op een van hun mooie reizen. Onze VX Professionals; Jack Hettinga (Scrum Master) en Rob van Wees (Agile Consultant) begeleiden de teams van TUI Western op weg naar een volwassen Agile werkwijze.

TUI heeft hierover een leuk artikel geplaatst middels een interview met deze VX reisbegeleiders. Fijn om te lezen dat ook TUI het nu al een prettige reis vindt.

“We horen het woord regelmatig voorbijkomen: Agile. Maar wat houdt dat in en waarom is het voor TUI belangrijk? Jack Hettinga en Rob van Wees van VX Company helpen een aantal e-commerce en webteams binnen TUI Western Region op weg en leggen het uit.” – TUI

Lees hieronder het interview!

Allereerst: wat is Agile nu eigenlijk?
Rob: “Agile is een ‘way of thinking’. De roots liggen in de IT en software-ontwikkeling, waar mensen af wilden van megaprojecten, maar het is breder te trekken. Het draait om samenwerking, zelfsturing, bijsturing en hoe je op een snelle manier waarde kunt opleveren.”

En hoe doe je dat: sneller waarde opleveren?
Rob: “Organisaties werken vaak aan megaprojecten met het risico dat er pas na lange tijd iets wordt opgeleverd dat dan misschien helemaal niet meer relevant is voor de klant. Als je Agile werkt, bereik je op korte termijn iets waardevols en leer je daarvan. Bijsturen is daarbij van belang, vervolgens ga je weer verder.”

Wat zijn aandachtspunten bij Agile werken?
Rob: “Het kan lastig zijn om oude organisatiestructuren los te laten. Als je projecten behapbaar wilt maken, is het van belang ze te verkleinen en vaker op te leveren. Het is een manier van werken waar mensen soms aan moeten wennen.”

Wat is het uiteindelijke doel?
Jack: “Voor TUI Western Region kijken we hoe we met het werk van zowel ICT-ers als de business sneller waarde kunnen creëren voor klanten en medewerkers. Deze manier van werken kan ook druk en stress verminderen.”

Wat is jullie eerste indruk van TUI?
Jack: “Die is heel positief. TUI is wendbaar en medewerkers zijn erg bereidwillig. De synergie tussen de source markets neemt toe. Zo was er laatst eenzelfde campagne op de Belgische als Nederlandse boekingssite. We vinden het leuk om te sparren met Franse, Belgische en Nederlandse werknemers. Neem dus gerust contact met ons op als je een idee hebt of meer wilt weten over Agile werken.

Binnenkort krijgen we een TUI mailadres maar tot die tijd kun je ons ook bereiken via: jhettinga@vxcompany.com en rvwees@vxcompany.com.”

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services