Krijg handvaten voor het opschalen van Scrum, binnen het SAFe raamwerk.

Leading SAFe 5.0 training

Waarom de Leading SAFe 5.0 training?
Wil je Scrum in jouw organisatie opschalen over meerdere teams heen en heb je behoefte aan structuur? Zoek je een manier om jouw portfoliomanagement meer Agile te maken? Dan is de training Leading SAFe 5.0 echt iets voor jou. Deze basistraining in het Scaled Agile Framework geeft je handvaten voor het opschalen van Scrum, binnen het SAFe raamwerk, op organisatieniveau.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is met name geschikt voor executives, leiders, managers, directeuren, CIOs, Programma- en Project Managers, Product- en Productlijn Managers, Portfolio Managers, PMO, Enterprise-, Systeem en Solution Architecten.

Wat leer je tijdens deze training?
Je doet kennis op van de principes van het SAFe raamwerk. Je leert waar en wanneer je het raamwerk toepast en hoe je Agile in jouw organisatie uitbouwt. Tijdens de training richten we ons op het herkennen en kunnen toepassen van een combinatie van Agile en Lean praktijken. Bijvoorbeeld het inrichten van een portfolio op klantwaarde. En het inrichten van je proces volgens een pull mechanisme in plaats van push.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
● De theorie: het Scaled Agile Framework, Agile Portfolio, Value Streams en Release Trains
● Hoe word je een Agile leider
● Prioriteren van portfolio tot aan teams
● Het opzetten en toepassen van een Product Increment planning
● De praktijk: het leiden van een Agile verandering en SAFe implementatie

Vereiste voorkennis
Voor deelname hoef je geen theoretische voorkennis of ervaring te hebben. Als je het examen wilt gaan doen dan helpt het als je 5+ jaar ervaring hebt in software development, testen, business analyse, product- of project management plus voldoende ervaring met Scrum.

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

mhoppen@vxsoon.com

Agile Coach VX Academy - Maarten Hoppen

Na deze tweedaagse training kun je examen doen. Als je dit succesvol doet dan ontvang je het SAFe 5 Agilist certificaat van Scaled Agile. Bovendien krijg je toegang tot de community van Scaled Agile.

Wat kost de Leading SAFe 5.0 training?
Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.250 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Training op maat of online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Vraag snel een offerte aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier offerte

Hoe gaat het inschrijfproces?
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons nog een persoonlijke bevestiging per e-mail, zo weet je zeker dat het allemaal in orde is! Tussentijds nemen we nogmaals contact met je op want meestal hebben we nog wat extra informatie nodig voor facturatie. Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons extra informatie ter voorbereiding op de training.

 

Schrijf je in

Inschrijven tab

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Stel hier je vraag Inschrijven

icon-chatty

Victor

“Inspirerende training, goede trainer: top!”

icon-chatty

Nils

“Deze training heeft ervoor gezorgd dat ik eerste stappen kan zetten binnen mijn organisatie. Zo weet ik nu hoe ik backlogs van verschillende teams kan samenvoegen en hoe ik de portfoliobacklog kan bepleiten. Erg waardevol.”

icon-chatty

Willeke

“Door deze training heb ik kennis van het SAFe framework en de daarbij behorende tools om in gezamenlijkheid het belangrijkste op een vruchtbare manier te bereiken.”

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services