Leer als developer op een iteratieve manier ontwikkelen.

Test Driven Development training

Waarom de Test Driven Development training?
Het is een bekend fenomeen dat, naarmate een product langer meegaat, het steeds moeilijker is om het te onderhouden. De stabiliteit neemt af en nieuwe aanpassingen worden steeds lastiger. Als developer ben je verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van het product. Terwijl er van je gevraagd wordt om continu snelheid te houden, word je tegelijkertijd gevraagd het product in onderhoudbare staat te brengen en te houden.

Test Driven Development (TDD) is een manier van ontwikkelen, waarbij je in korte cycli van maximaal vijf minuten itereert door drie fasen. Door de (unit-)testen vooraf te schrijven, word je geholpen om uit te gaan van het gewenste resultaat. Daarna zorgt de minimale implementatie ervoor dat er geen overbodige code wordt geschreven. Tot slot brengt de refactorstap de codebase terug in de optimale staat.
 
Wat leer je tijdens deze training?
Tijdens deze training leer je op een iteratieve manier te ontwikkelen, waarbij een schoon en onderhoudbaar systeem als uitgangspunt wordt genomen. Je verkent al coderend de principes en praktijk van TDD. Ondertussen gaan we ook diep in op de kwaliteit van de code. Wat kenmerkt goede code, waaraan herken je zwakke constructies en hoe kom je veilig en snel van het laatste naar het eerste? Van naamgeving tot duplicatie; je wordt continu uitgedaagd om betere code op te leveren. Onderdelen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Opzetten en schrijven van unittesten volgens het FIRST-principe
  • Testgedreven ontwikkelen via red-green-refactor
  • Modularisering van code volgens de SOLID-principes
  • Code smells en refactoring van code
  • Emergent design

Na deze training kun je:

  • Goede tests schrijven voor code: leesbaar, onderhoudbaar en snel
  • Code testen in isolatie, met behulp van mocks
  • Test-gedreven ontwikkelen volgens de red-green-refactor cyclus
  • Redeneren over codekwaliteit in termen van onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en correctheid
  • Kwaliteit continu verhogen door snel en veilig refactors toe te passen

Vereiste voorkennis

Tijdens deze training gebruiken we C# als voertaal, maar je bent vrij om implementaties in een andere taal op te leveren. Vanwege het hands-on karakter van de training, is het belangrijk dat je de basisvaardigheden van programmeren onder de knie hebt. Ervaring met unit-testen raden we aan, maar hoeft niet.

Deze training wordt gegeven voor Daan Stolp en/of Joost Papendorp.

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Wat kost de TDD training?
Kosten voor deelname aan deze driedaagse training bedragen €1.799 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen en drankjes.

Training op maat of online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Vraag snel een offerte aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier offerte

Hoe gaat het inschrijfproces?
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons nog een persoonlijke bevestiging per e-mail, zo weet je zeker dat het allemaal in orde is! Tussentijds nemen we nogmaals contact met je op want meestal hebben we nog wat extra informatie nodig voor facturatie. Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons extra informatie ter voorbereiding op de training.

 

Schrijf je in

Inschrijven tab

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Stel hier je vraag Inschrijven

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services