Scrum-coach

Meer teamfocus, effectiever werken en opleveren wat de klant écht vraagt.

scrum like never before

Agile & Scrum coach: dé katalysator voor verandering

Jouw organisatie kan veel slimmer werken. Want jouw teams zijn ‘winning teams’. En die winnaarsmentaliteit haal je naar boven door over te stappen naar een Agile en Scrum manier van denken.

Onze coaches begeleiden jullie in de transitie. Zij geven jullie de juiste handvatten om dit proces te optimaliseren. Een transitietraject brengt immers veel vragen met zich mee, zoals: waarom willen we dit? En wat willen we hiermee bereiken? En wat is de beste aanpak voor ons? Allemaal belangrijke vragen, die je samen met onze Agile/Scrum coach gaat beantwoorden.

 

Waarom wil je Agile werken?

Meer teamfocus, effectiever werken en opleveren wat de klant écht vraagt. Dat zijn de doelen van Scrum. Veel transities worden daarom onder begeleiding van een Agile-coach gestart om teams beter aan te laten sluiten bij de klant. Daarvoor is het wel van belang dat de basis van de transitie past bij het doel van jouw product, project en organisatie. Onze Scrum coach start de coaching dan ook met de vraag: waarom wil je Agile gaan werken?

Het leggen van een stevige basis is het vertrekpunt van ons coachingstraject. Want hoe sterker de basis, hoe sneller je groeit in Agile volwassenheid. Een snelle en succesvolle transitie: dát bereik je samen met de Scrum coach van SOON.

Onze Scrum-coaches laten teams écht groeien

Mensen en teams helpen om een Agile/Scrum methode te omarmen, die bij hen past. Dat is het doel van onze Agile-coaches. Wij zijn een groep professionals, die kennis met anderen willen delen. In de rol van coach en trainer helpen we teams zelfstandig met Scrum tools aan de slag te gaan, om het werk efficiënter te maken en continue verbeteringen te realiseren. Coaching houdt voor ons pas op als het team zelfsturend is geworden en plezier heeft in de nieuwe manier van werken.

Scrum coaching afgestemd op jouw team

We starten de Agile/Scrum coaching met het vaststellen van een helder doel en de aanpak van de transitie. Vervolgens ga je samen met onze Scrum coach ontdekken hoe je dit Agile-framework het beste op teamniveau kunt implementeren. Alleen inzicht is niet voldoende. Daarom leer je tijdens de coaching hoe je de methode daadwerkelijk in de praktijk toepast. De Scrum coach begeleidt jouw team, totdat deze Agile aanpak stevig is verankerd in de dagelijkse werkzaamheden.

 

Een Agile transitie raakt de hele organisatie

Het invoeren van een Agile-methode (of dat nu Scrum of Kanban is) raakt vrijwel de hele organisatie. Daarom coachen we ook het management en de directie. Onze Scrum coaches zijn gespecialiseerd in de coaching en training van professionals op alle organisatieniveaus. Zij helpen niet alleen teams om sterker en beter te worden, maar begeleiden de hele organisatie in elke fase van de transitie naar Agile en Scrum, Lean en Kanban.

Coaching gekoppeld aan een Agile/Scrum training

Wij verzorgen daarnaast ook verschillende Agile en Scrum trainingen, als aanvulling op of ter ondersteuning van de coaching. Zo kun je bij SOON een training volgen tot Professional Scrum Master of Product Owner. Wil je zelf de rol van Agile/Scrum coach op je nemen? Ook dan hebben we de best passende training voor jou.

Daarnaast geven we ook interactieve workshops, zoals de door onszelf ontwikkelde VX Agile & Scrum Serious Lego Game. Tijdens deze training leer je spelenderwijs alle rollen, verantwoordelijkheden, tools en meetings van Agile werken. Een unieke ervaring, zo blijkt ook uit de reacties van de deelnemers!

WANT JIJ GAAT SCRUMMEN ALS NOOIT TEVOREN. AND THEN SOME.

Bekijk ons Scrum aanbod Bel of e-mail ons

Trainingen

Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
4 dagen
19 mei - 28 mei
Online
Maarten Hoppen
4 dagen
19 mei - 26 mei
Online
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Saskia Aalberts
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
2 dagen
10 mei - 11 mei
Baarn

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services