Advanced Product Owner training

Advanced Product Owner training
Je hebt de Professional Scrum Product Owner training gedaan en je het je PSPO I certificaat op zak. Dagelijks werk je als Product Owner met het Scrum Development Team aan producten en oplossingen en doe je je best om zoveel mogelijk waarde te creëren voor je stakeholders.

Het gaat goed, je zit lekker in je rol, en toch loop je zo nu en dan tegen zaken aan waar je niet goed weet hoe daarmee om te gaan. Je zoekt eigenlijk naar meer verdieping in dit vak. Hoe kan ik mijn backlog management beter uitvoeren? Wat is eigenlijk business waarde? Hoe stuur je daarop en hoe kan ik die goed inschatten? En hoe zorg ik dat het in lijn is met de strategische visie? Hoe kan ik op een agile wijze plannen voor langere perioden maken? Hoe weet ik dat ik succesvol ben?

Voor al dit soort vraagstukken en nog veel meer is er de Advanced Product Owner training. Het is een pittige training die ontworpen is om Product Owners meer inhoud en diepgang te geven in het vak. Deze tweedaagse training helpt jou als Product Owner je vaardigheden naar een hoger niveau te brengen en te groeien binnen je rol. De training is een vervolg op de Professional Scrum Product Owner I (PSPO) training.

Voor wie is deze training bedoeld?
Heb je jouw PSPO I certificaat gehaald en heb je minimaal 1 jaar hands-on ervaring als Product Owner? Dan is deze training echt iets voor jou.

Wat leer je tijdens deze training?
De rol van de Product Owner is veelzijdig en divers en vergt kennis, gedrag en een mindset die verder gaat dan de basiskennis over Agile en Scrum.
Je maakt in deze training kennis met de verschillende houdingen die je als Product Owner in kan nemen en leert deze op het juiste moment (situationeel) in te zetten.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

● Stakeholdermanagement – identificeren, begrijpen en managen van gebruikers, klanten en andere stakeholders.
● Visie ontwikkeling – definiëren en communiceren van visie, opportunistische mogelijkheden en concrete product doelen om wederzijds begrip te creëren bij stakeholders.
● Lean Startup denken – gericht op innovatie, hypothese gedreven experimenteren en potentiële waarde valideren om echte productinnovatie te realiseren.
● Cruciale Conversatie – communiceren met en beïnvloeden van alle betrokken stakeholders zodat iedereen naar een gezamenlijk doel werkt.
● Effectief Backlog refinement – toepassen van diverse vormen en structuren voor het uitvoeren van effectief backlog management.

Op dit moment staat de Advanced Product Owner training nog niet gepland. Wil jij als eerste deze training volgen? Schrijf je in, dan nemen we contact met je op zodra er een datum bekend is.

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

mhoppen@vxsoon.com

Agile Coach VX Academy - Maarten Hoppen

Certificering
Alle deelnemers die de Advanced Product Owner training afronden kunnen hun PSPO II certificering halen. Indien gewenst ontvang je na het volgen van de training een wachtwoord om het examen af te leggen.

Het niveau van het examen is er hoog. Dit examen toetst of je in staat bent om het Scrum framework goed toe te passen en om complexe problemen ten aanzien van het Product Ownerschap in de praktijk op te lossen. Het volgen van alleen een training is voor dit examen niet voldoende. Het is echt nodig dat je diepgaande kennis van en ervaring hebt met Scrum en de rol van Product Owner. Het PSPO II examen is volledig in het Engels en bestaat voor ongeveer een kwart uit meerkeuzevragen en voor de rest uit open vragen die betrekking hebben op kennis en casussen.

De Scrum.org certificering is professional en internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft altijd geldig. Je doet het examen online, op een voor jou geschikt moment.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Advanced Product Onwer training bij SOON zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Zo kan je bijvoorbeeld een oefenexamen maken via Scrum.org.

Wat kost de Advanced Product Owner training?
Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.250 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Training op maat of online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Vraag snel een offerte aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier offerte

Op dit moment staat de Advanced Product Owner training nog niet gepland. Wil jij als eerste deze training volgen? Schrijf je in, dan nemen we contact met je op zodra er een datum bekend is.

Hoe gaat het inschrijfproces?
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons nog een persoonlijke bevestiging per e-mail, zo weet je zeker dat het allemaal in orde is! Tussentijds nemen we nogmaals contact met je op want meestal hebben we nog wat extra informatie nodig voor facturatie. Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons extra informatie ter voorbereiding op de training.

 

Schrijf je in

Inschrijven tab

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Stel hier je vraag Inschrijven

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services