Ontdek de nieuwe benadering van het leiden van Agile organisaties.

Management 3.0 Foundation training

Waarom de Management 3.0 Foundation training?
Agile management is een belangrijk onderdeel van een Agile organisatie. Toch zien we vaak dat er veel informatie beschikbaar is voor ontwikkelaars en testers, terwijl de ontwikkeling van managers en teamleiders wordt overgeslagen. Zonde! Speciaal voor alle betrokkenen in het management is er de training Management 3.0 Foundation. Een programma waarin we je wegwijs maken in een nieuwe benadering van het leiden van Agile organisaties.
 
Wat leer je tijdens deze training?
Je leert hoe je een Agile omgeving leidt en faciliteert. De training bestaat uit acht modules, waarvan twee inleidende modules en zes visies op Agile management. Elk van deze modules omvat tenminste één spel of oefening waarin deelnemers de theorie in de praktijk brengen.

  • Management & Leadership: de geschiedenis achter het nieuwe management
  • Complexity Thinking: organisaties zijn complex en vragen om een complexe benadering
  • Energize People: mensen zijn het belangrijkst in een organisatie en managers moeten alles doen wat in hun macht ligt om mensen actief, creatief en gemotiveerd te houden
  • Empower Teams: teams kunnen zichzelf prima organiseren, dit vraagt echter wel bekrachtiging, autorisatie en vertrouwen van het management
  • Align Constraints: zelf-organisatie kan tot van alles leiden. Daarom is het noodzakelijk om mensen en middelen te beschermen en mensen een duidelijk en helder doel te geven
  • Develop Competence: teams kunnen hun doelen niet bereiken als de mensen niet de juiste capaciteiten hebben. Managers moeten daarom bijdragen aan de ontwikkeling van de juiste competenties
  • Grow Structure: teams opereren veelal in de context van een complexe organisatie. Daarom is het belangrijk om na te denken over structuren die de communicatie bevorderen
  • Improve Everything: mensen, teams en organisaties moeten voortdurend blijven verbeteren om fouten zoveel mogelijk te voorkomen.

Vereiste voorkennis
Voor deelname hoef je geen theoretische voorkennis of ervaring te hebben. Enige vertrouwdheid met Agile principes en praktijken is wel nuttig.
 
Brown bag sessions
De training is voor groepen ook beschikbaar in de vorm van brown bag sessions: elke twee weken behandelen we van 16.00 – 19.00 uur één module.

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

mhoppen@vxsoon.com

 

Agile Coach VX Academy - Maarten Hoppen

Na het voltooien van de Management 3.0 Foundation training ontvang je een certificaat.

Wat kost de Management 3.0 Foundation training?
Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.249 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Training op maat of online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Vraag snel een offerte aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier offerte

Hoe gaat het inschrijfproces?
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons nog een persoonlijke bevestiging per e-mail, zo weet je zeker dat het allemaal in orde is! Tussentijds nemen we nogmaals contact met je op want meestal hebben we nog wat extra informatie nodig voor facturatie. Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons extra informatie ter voorbereiding op de training.

 

Schrijf je in

Inschrijven tab

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Stel hier je vraag Inschrijven

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services