Agile Coaching

Onze gecertificeerde coaches helpen jouw organisatie een Agile organisatie te worden. Jij kunt veel meer dan je zelf denkt. En nét met dat ene duwtje in je rug bij onze coaching word jij een meester van jouw vak.

Agile is veel meer dan “Scrummen” en Post-it’s op een bord plakken. Het is geen trucje leren, het is je organisatie transformeren tot een wendbare, lerende organisatie die zichzelf constant aanpast aan veranderende omstandigheden. Een organisatie waar medewerkers graag willen werken en waar de klanten uiterst tevreden zijn.

Wij geloven in een pragmatische aanpak. Daarom is onze missie ook: No Nonsens Agile. We zijn niet methodiek-specifiek. Lean, Kanban, Agile, Scrum, DevOps; we zijn overtuigt van de toepasbaarheid en de waarde van diverse werkwijzen. Als het maar past bij jouw organisatie, het team en de klantomgeving. De methodiek moet ondersteunend zijn aan de doelen en is geen doel op zich.

Daarnaast geloven wij ineen evolutionaire, integrale aanpak van Agile transformatie, top down-bottom up en in de volle breedte, waarbij de organisatie zelf de transformatie borgt. We veranderen namelijk liever in kleine stappen, zo verlagen wij de weerstand van medewerkers tegen veranderingen en alleen dan bereik je het juiste resultaat. Wij committeren ons daarbij aan een op maat toegesneden aanpak met de gewenste mate en duur van onze ondersteuning. We houden hierbij rekening met de transitie-ambitie, -doelstellingen en fase in de transformatie van uw organisatie.

Agile meting

Of nu je net begint met Agile of al jaren op deze manier werkt, onze ervaren Agile coaches kunnen je een stapje verder helpen door kostenloos een dagdeel mee te lopen binnen jouw organisatie.

aanvragen

Een Agile transformatie

Je organisatie Agile maken, dat doe je niet zomaar, dat doe je met een reden. Welke reden? Dat is het eerste waar we met jou naar op zoek gaan, want Agile is voor ons geen doel op zich, maar een middel.

Een transformatie doe je niet alleen, dat doe je samen. Daar is een goed draagvlak voor nodig en dat krijg je met een Transformatieteam dat bestaat uit afvaardigingen uit alle lagen en disciplines van de organisatie. Onze werkwijze is om het samen aan te pakken, wij helpen je. Want met een Transformatieteam Agile werken, op basis van een Visie een Backlog op stellen, en daarmee stap voor stap in Sprints de transformatie realiseren, dat doe je niet dagelijks.
meer informatie

Agile Coach of Scrum Master bij een team

Ieder bedrijf is anders, ieder team is anders, ieder mens is anders.
Wij zijn niet voor niets The potential company. Wij halen het beste uit ieder individu om zo het beste uit de organisatie te krijgen. Precies dat is waar wij mee aan de slag gaan als Agile Coach of Scrum Master bij een team. Hoe werkt een team nu? Wat is de dynamiek? Hoe is het met de zelforganisatie? Hoe vult de Product Owner zijn rol in of is er wel een Product Owner? Wat is het doel van het team of hebben ze wel een doel? Doen ze Agile of zijn ze Agile? Doen ze Scrum of doorleven ze Scrum? Of past Kanban toch beter bij ze? Onze coaches bekijken de situatie en zorgen voor de juiste interactie met teams en omgeving. Teams groeien zo stap voor stap naar volwassen en effectieve Agile teams.

Coaching gaat verder dan IT

Elk team en elke professional in de organisatie heeft baat bij het invoeren van Agile en Lean principes. Uit ervaring weten wij dat veel teams te maken hebben met een te lage efficiëntie en effectiviteit van de afdeling. Ze kampen met grote hoeveelheden onderhanden werk, stress door deadlines, niet haalbare toezeggingen door management, maar ook met een te lage individuele productiviteit. Deze uitdagingen beperken zich zeker niet tot alleen de IT-afdelingen. Ook operationele afdelingen in de organisatie zoals bijvoorbeeld Sales, HRM, Logistiek hebben te maken met dit soort uitdagingen. Daarom beperken de coaches van SOON zich ook niet tot het coachen van alleen IT-teams, maar helpen ze ook bij het invoeren van Agile en Lean principes bij teams en medewerkers van de hele organisatie.

GECERTIFICEERDE COACHES

Onze SOON coaches en trainers zijn Scrum en Kanban gecertificeerd en de beste uit het vak. Ze hebben veel ervaring bij diverse organisaties en dat zorgt ervoor dat zij mensen en organisaties écht kunnen veranderen.

MEET THE SOON FAMILY

A SOON SUCCES STORY

Marktonderzoekbureau Winkle vergroot haar kwaliteit en capaciteit met 30% door de Kanban werkmethode én door hulp van Kanban Coach Maarten Hoppen. Benieuwd naar het succesverhaal?

Lees de case

BUREAUZUID GOES KANBAN

“Kanban is – na finetuning door SOON-er en Kanban Coach Maarten Hoppen en onszelf – de perfecte workflow voor reclamebureau BureauZuid.” Benieuwd naar het succesverhaal van BureauZuid?

Lees de case

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services