Deze workshop geeft je een ‘hands-on’ kickstart met Power BI.

Power BI workshop

Waarom de Power BI workshop?
Zoek je een eenvoudige, kostenbesparende en laagdrempelige manier waarmee je uit verschillende databronnen informatieve visuals kunt ontwikkelen? Waarmee je ontdekkingen kunt delen binnen jouw organisatie? Maak dan gebruik van Power BI van Microsoft. Tijdens deze workshop, van één dag, ervaar je hoe Power BI werkt. Bovendien krijg je antwoord op de vraag of Power BI iets voor jouw organisatie kan betekenen.[/paragraaf-groot]
 
Wat leer je tijdens deze workshop?
Deze workshop geeft je een ‘hands-on’ kickstart met Power BI. We gaan zelf aan de slag en implementeren dashboards met bijbehorende rapportages waarbij gegevens uit diverse bronnen worden ontsloten. Je krijgt inzicht in hoe je Power BI kunt toepassen en hoe je de gegevens kunt publiceren zodat deze beschikbaar zijn binnen jouw organisatie. Onderdelen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Introductie van Power BI en hoe dit past binnen het systeemlandschap
  • Power BI Desktop en Power BI Service
  • Introductie van DAX (Data Analysis Expression Language)
  • Data Discovery, Data Modeling & Data Visualization
  • Publiceren van rapporten en maken van dashboards
  • Content packs
  • Import van gegevens versus live connecties

 
Vereiste voorkennis
Voor deelname is het handig om basiskennis van Excel te hebben. Alle andere ervaring met rapportageproducten is een pre. Neem in ieder geval je Windows laptop mee zodat je volledig aan de slag kunt in samenwerking met onze specialisten.

Mijn naam is Rick van Vliet, één van de trainers binnen SOON. Ik ben een kleine twintig jaar in dienst, waarvan ik de laatste tien jaar enkel met Microsoft Business Intelligence en alle aanverwante facetten werk. Denk hierbij aan het bouwen en genereren van datawarehouses, datamarts, OLAP/Tabular cubes en het Microsoft Analytics Platform System. Sinds een paar jaar ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van Power BI.

Als je een eenvoudige, kostenbesparende en laagdrempelige manier zoekt waarmee je gegevens snel kunt vinden, opvragen, visualiseren en waarmee je ontdekkingen kunt delen binnen jouw organisatie, dan loont het zeker de moeite om te kijken naar Power BI van Microsoft. Ik breng graag mijn kennis van Power BI over op mensen. Het mooiste vind ik als een deelnemer van de training na een dag zelfstandig aan de slag kan met het product en hier enthousiast over is.

Ik woon in het mooie Huijbergen en heb samen met mijn vrouw twee kinderen waar we redelijk druk mee zijn. Gelukkig houden we toch nog tijd over voor alle verdere hobby’s, zoals hardlopen, voetbal, schaken en het spelen met Microsoft technische snufjes.

Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

rvvliet@vxcompany.com

Agile, Kanban, Scrum - VX Academy

Na de workshop ontvang je een certificaat van deelname.

Wat kost de Power BI workshop?
Kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €769 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Training op maat of online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Vraag snel een offerte aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier offerte

Hoe gaat het inschrijfproces?
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons nog een persoonlijke bevestiging per e-mail, zo weet je zeker dat het allemaal in orde is! Tussentijds nemen we nogmaals contact met je op want meestal hebben we nog wat extra informatie nodig voor facturatie. Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons extra informatie ter voorbereiding op de training.

 

Schrijf je in

Inschrijven tab

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Stel hier je vraag Inschrijven

icon-chatty

Frans

“Ik heb genoten van de workshop. Een goede sfeer, hands-on en praktisch toepasbaar: je kunt direct aan de slag binnen je eigen organisatie!”

icon-chatty

Jan

“Deze workshop heeft me ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven. Het meest waardevol vond ik het inzicht dat je krijgt in de nieuwe tooling. Inspirerend!”

icon-chatty

Mark

“Wat kun je met data en hoe presenteer je het: die twee dingen heb ik geleerd tijdens de workshop. Ik ben er nu klaar voor om Power BI binnen mijn eigen organisatie in te zetten en uit te breiden.”

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services