Scrum Master

Leer hoe je rol van Scrum Master optimaal kunt invullen!

scrum like never before

Scrummen als een meester

Jij bent een ervaren projectleider. En werkt samen met de aller-, allerbesten in je vakgebied. En toch behaal je niet de resultaten die je wilt bereiken. Dan is het tijd om te gaan omdenken. Want met Scrum kun jij veel meer uit jezelf én je team halen!

Als je Agile gaat werken met Scrum verandert er veel voor je organisatie, je teams en je medewerkers. Niet alleen de mindset moet om; je krijgt ook te maken met een compleet nieuwe methode en werkwijze, nieuwe tools en rollen. De belangrijkste rollen zijn Product Owner, Scrum Master en het Development-team.

Binnen Scrum wordt dus niet meer gesproken van projectmanagers, projectleiders en projectteams. Daarbij komt nog dat je als traditionele projectmanager niet zomaar de rol van Scrum Master of Product Owner op je kunt nemen. Dat kan alleen als je over de juiste skills, tools en technieken beschikt. Wat doen Scrum Masters precies? En hoe kun je jezelf het beste voorbereiden op deze rol? Dat ontdek je samen met onze trainer!

 

Leer hoe je rol van Scrummaster optimaal kunt invullen

Ga jij de rol van Scrum Master binnen jouw team vervullen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat je taken en verantwoordelijkheden zijn. En hoe je deze rol zo goed mogelijk kunt invullen. Tijdens de Scrum Master-training van SOON krijg je antwoord op deze vragen. Het doel is om je klaar te stomen voor je nieuwe rol van Scrum Master. Samen met onze trainer werk je naar dat doel toe.

Heb je al ervaring met deze rol? Wij verzorgen ook trainingen voor de meer ervaren Scrum Masters.

 

Als Scrum Master ben je zowel facilitator als coach

De rol van Scrum Master is tweedelig. Scrum Masters zijn in de eerste plaats facilitators: zij zorgen ervoor dat dit Agile Framework optimaal binnen het team wordt geïmplementeerd. In de rol van Scrum Master faciliteer je het proces, zodat het team zo efficiënt mogelijk kan werken. In de tweede plaats ben je Scrum Master én coach. Jij begeleidt het team, de Product Owner, de organisatie en stakeholders. Dat doe je tijdens het Scrum-proces en alle meetings.

 

Scrum Masters hebben nog meer rollen en verantwoordelijkheden

Scrum Masters zijn daarnaast verantwoordelijk voor het wegnemen van obstakels die gedurende de Sprints ontstaan. Zij zorgen ervoor dat alle teamleden de Agile-principes, -regels en -waarden begrijpen. En deze ook naleven. De rollen en verantwoordelijkheden van een Scrum Master reiken zelfs verder: je fungeert als leider, onderhandelaar, facilitator, trainer en coach. In de rol van Scrum-coach help je het team sterker, beter en effectiever te worden. Je zet alles in het werk om ervoor te zorgen dat het ontwikkelteam voortdurend blijft groeien als team. Teamleden worden hierdoor nog succesvoller in deze Agile manier van werken. En als team werk je nog beter samen. Met als resultaat: maximale waarde voor de klant.

 

Wat maakt de Scrum Master-opleiding van SOON uniek?

De rol van Scrum Master is zeer veelzijdig. Deze rol vervul je niet zomaar. Het vraagt om de juiste vaardigheden, tools, technieken en methodieken. Wat ons trainingsaanbod zo uniek maakt? De praktijkgerichte Scrum Master-trainingen van SOON zijn volledig afgestemd op de hard skills en soft skills die voor jouw specifieke rol onmisbaar zijn.

Of je nu helemaal nieuw bent met de rol van Scrum Master, net gestart bent en je skills wilt verbeteren, of de performance van jouw Scrum team naar een hoger niveau wilt tillen: voor ieder gewenst leerdoel kunnen wij de best passende Scrum Master-training aanbieden. SOON verzorgt daarnaast ook een pittige cursus voor ervaren Scrum Masters, die meer inhoud en diepgang willen geven in Agile omgevingen: PSM II.

Vragen? Wij hebben antwoorden. Bel of mail ons!

 

Want jij gaat scrummen als nooit tevoren. And then some.

Bekijk ons Scrum aanbod Bel of e-mail ons

Trainingen

Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
4 dagen
n.t.b.
online
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Saskia Aalberts
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services