Scrum Master & Coach

De Scrum Master als facilitator én coach

scrum like never before

De Scrum Master als facilitator én coach

Jij wilt het beste uit jezelf én je team halen. Een inspirerende leider zijn. En je denkt dat je al de juiste rol binnen je organisatie vervult. Maar wat nou als het nóg beter kan? Als jij het maximale uit jouw Scrum-processen kunt halen?

Binnen Scrum-teams zijn drie rollen te onderscheiden: de Product Owner, de Scrum Master en het Ontwikkelteam. Wil je aan de slag met deze Agile manier van werken en ga jij de rol van Scrummaster binnen het team vervullen? Dan komen deze rollen je vast bekend voor. Maar wat zijn nou eigenlijk de taken en verantwoordelijkheden van Scrum Masters en Product Owners?

De Product Owner heeft een grote verantwoordelijk, namelijk het toevoegen van waarde. Niet alleen voor het product, maar ook voor de klant. De Scrum Master fungeert als facilitator en coach. Zowel voor het zelfsturende team, als de Product Owner en de organisatie in zijn geheel. Succesvolle Scrum Masters beschikken dan ook over sterke coachingvaardigheden. Wil jij uitblinken in je rol van Scrum Master én coach? SOON helpt jou daarbij!

 

De beste trainingen en coaching voor Scrum Masters

SOON verzorgt Scrum Master-opleidingen en coaching op elk niveau. Ga je binnenkort de rol van Scrum Master invullen, of werk je al volgens deze Agile methode en wil je de prestaties van jouw team verbeteren? Volg dan de training Professional Scrum Master I (PSM I), of de door onszelf ontwikkelde opleiding VX Scrum Master.

Het verschil tussen deze twee trainingen zit in de manier waarop de theorie wordt overgebracht. De VX Scrum Master-training is qua opzet praktijkgerichter en interactiever dan de PSM-cursus van Scrum.org. Nog een voordeel: het trainingsmateriaal wordt helemaal afgestemd op jouw leerdoelen. Beide opleidingen zijn overigens een goede voorbereiding op het officiële examen en de certificering tot Certified Scrum Master.

Wat komt er aan bod tijdens de Scrum Master-training?

Tijdens de training ontdek je hoe je het Scrum-framework succesvol binnen jouw team implementeert. Daarnaast leer je hoe je de rol van facilitator en coach zo goed mogelijk invult. En hoe je als Scrum Master ervoor zorgt dat het team blijvend kan groeien. We laten je ook ervaren hoe je deze manier van Agile werken binnen de hele organisatie kunt verankeren.

 

Groei in je rol als Scrum-coach: volg de cursus PSM II

De Professional Scrum Master II-training (PSM II) is ontwikkeld voor iedere professional die meer inhoud en diepgang wil geven in Agile omgevingen. Het is de vervolgtraining op PSM I en deze training is specifiek gericht op de meer ervaren Scrum Master. Wil jij je vaardigheden verbeteren en blijvend excelleren in je rol als Scrum Master en coach? Geef je dan op voor deze pittige opleiding!

 

Agile-/Scrum-coaching naast je opleiding

Wij geven niet alleen Scrum Master-trainingen. Bij SOON kun je wel meer dan twintig soorten Agile-trainingen en Scrum-opleidingen volgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de training Professional Scrum Product Owner (PSPO), Productvisie-workshop, VX Agile & Scrum Serious Lego Game en de cursus Agile Coach. Een compleet overzicht van alle trainingen vind je hieronder.

Wil je graag een training combineren met coaching? Ook dat kan! Wij koppelen onze trainingen regelmatig aan coachingstrajecten. Want alleen het volgen van een training is niet altijd voldoende. Aanvullende Agile– en Scrum-coaching geeft jou de mogelijkheid, om een verdiepingsslag in je rol te maken én nieuwe inzichten en kennis direct in de praktijk toe te passen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Al je vragen kunnen we beantwoorden.

 

Want jij gaat scrummen als nooit tevoren. And then some.

Bekijk ons Scrum aanbod Bel of e-mail ons

Trainingen

Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
4 dagen
n.t.b.
online
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
1 dag
n.t.b.
In overleg
Saskia Aalberts
1 dag
n.t.b.
In overleg
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services