Blog

Gaming als leermethode

To follow Soon

Als coach en consultant leer ik mensen graag over Agile onderwerpen en ander gedrag. Nu is leren een moeilijk iets. Hoe zorg je er nu voor dat kennis daadwerkelijk wordt overgebracht? Als ik kijk naar hoe ik dingen vroeger heb geleerd dan weet ik nog hele specifieke dingen. Zoals de geur van m’n houten bureau tijdens het oefenen van formules of de klemmende headphones bij een luistertoets van Frans.

Van al die momenten weet ik nog wel exact wat ik moest doen voor school. Zo leerde ik 2de graad vergelijkingen oplossen en ging Els vertellen aan haar Franse vriendin hoe zij het weekend in Amsterdam heeft doorgebracht. Leren is dus ook vooral een ervaring. En dat is in lijn met de wetenschappelijke onderzoeken. Het prikkelen van extra zintuigen en het gebruiken van emotie is zeer effectief gebleken om mensen te laten leren.

Hier maak ik graag gebruik van in mijn coaching. Zo gebruiken we competitieve elementen om druk en dus spanning te creëren. Zetten we fysieke opdrachten in om zo de spieren wakker te maken en wordt er ook veel gelachen.

Een van mijn trainingen is de door ons zelf ontwikkelde VX Serious Scrum Agile Lego game. Dit is een spel waarbij met Legoblokjes, onder tijdsdruk, een stad moet worden gebouwd met je team. Een ervaring op zich! En daarnaast, deze ervaring leert je ook nog eens alle ins en outs van Scrum.
 
VX Agile & Scrum Serious Lego Game

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services