wat is kanban?

KWALITEIT EN KORTE DOORLOOPTIJDEN.

De wereld verandert. De markt verandert. De organisatie verandert. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. En dan rijst de vraag: “Hoe kan ik als organisatie klaarstaan met een antwoord, nog voor de vraag wordt gesteld?” Of: “Hoe kan ik als dienstverlener mijn klant optimale service bieden?” Er is één raamwerk dat binnen alle andere Agile methodieken past én leidt tot verbetering: Kanban.

Verantwoord verbeteren en veranderen

Flexibiliteit is het codewoord. Agility is de trend. En binnen Agility is een veelheid aan raamwerken. Allemaal flexibel en kort-cyclisch. Allemaal met focus op ‘doing the right things’. Allemaal met een basis van voortdurend verbeteren, experimenteren en optimaliseren.

‘Kanban is the alternative path to Agility’. Kanban is verantwoord veranderen. Kanban is een raamwerk welke, mits goed geïmplementeerd, direct leidt tot een verbetering in de dienstverlening. Met als ultieme doel een organisatie te laten evolueren naar ‘fit for purpose’.
 

Korte doorlooptijden, hoge kwaliteit en grote efficiëntie

In tegenstelling tot de meeste Agile raamwerken richt Kanban zich niet specifiek op Agility. Kanban richt zich op kortere doorlooptijden, een hogere kwaliteit en een grotere efficiëntie. Het bereiken van Agility is een mooie bijvangst. En ook niet onbelangrijk, Kanban houdt rekening met de verandertolerantie van een organisatie. Waardoor de natuurlijke weerstand die mensen voelen bij een verandering zo minimaal mogelijk blijft.

VX-Academy-Kanban-trainingen

Bereik ‘flow’

Kanban zorgt voor een goede doorstroming in de processen van een organisatie, het bereiken van flow. Het is een pull-systeem en vermindert de hoeveelheid onderhanden werk. Hierdoor brengt het focus op datgene wat de klant nodig heeft op het moment dat de klant dit nodig heeft. Of liever nog, voordat de klant beseft dat hij dit nodig heeft.

Stop starting. Start finishing. Start Kanban!

Rolls-Royce, Spotify, Toyota en Siemens zijn je al voorgegaan. Organisaties waar Kanban niet alleen een leuk spel is van de IT-afdeling, maar waar Kanban in de hele organisatie is geïmplementeerd. Van operationeel tot strategisch niveau. Van marketing tot IT. Wanneer sluit jij aan?

Trainingen

Bianca Griffioen
2 dagen
01 jul - 02 jul
Baarn
Bianca Griffioen
2 dagen
28 jun - 29 jun
Baarn
Bianca Griffioen
1 dag
n.t.b.
Baarn
Bianca Griffioen
4 dagen
10 mei - 14 mei
Online
Bianca Griffioen
4 dagen
21 jun - 24 jun
Online
Bianca Griffioen
2 dagen
17 mei - 19 mei
online
Maarten Hoppen
2 dagen
n.t.b.
Baarn
Bianca Griffioen
1 dag
17 mei
Baarn

Kanban System Design training

Tijdens de Kanban System Design training – KMP I, leer je hoe je Kanban kunt toepassen in jouw organisatie en hoe je daarmee succes behaalt. Maar ook hoe je met Kanban processen analyseert en op basis daarvan stap voor stap verbeteringen aanbrengt.

Meer informatie

Kanban Management Professional training

Tijdens de Kanban Management Professional training – KMP II gaan we een stap verder. Het KMP II niveau richt zich op de daadwerkelijke implementatie en dagelijkse uitvoering van een Kanban systeem. Je kunt na deze training kiezen voor hét Kanban initiatief dat het meest geschikt is voor jouw organisatie.

Meer informatie

Team Kanban Practitioner

Stel, je wilt samen met je team aan de slag met Kanban. Maar je weet nog niet zo goed hoe. Dan is deze training geschikt voor jou. In deze training leer je de basisprincipes van Kanban. Aan de hand van een game gaan we de theorie in praktijk brengen. Tot slot gaan aan de slag met het maken van een Kanbanbord.

Meer informatie

GetKanbanGame

Wil je kennis maken met Kanban op nét even een andere manier? Dan is de GetKanbanGame bij uitstek geschikt. In deze workshop krijg je eerst een korte theoretische introductie van Kanban en daarna spelen we de GetKanbanGame. Het spel leert je het concept van Kanban en hoe Kanban in de praktijk kan werken.

Meer informatie

CLIENTS LOVE SOON

Marktonderzoekbureau Winkle vergroot haar kwaliteit en capaciteit met 30% door de Kanban werkmethode én door hulp van Kanban Coach Maarten Hoppen. Benieuwd naar het succesverhaal?

Lees de case

CLIENTS LOVE SOON

“Kanban is – na finetuning door SOON’er en Kanban Coach Maarten Hoppen en onszelf – de perfecte workflow voor reclamebureau BureauZuid.” Benieuwd naar het succesverhaal van BureauZuid?

Lees de case

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services