Ontdek wat Docker voor jouw organisatie kan betekenen.

Docker workshop

< terug naar DevOps overzicht

Docker workshop

Docker is een open source lichtgewicht virtualisatie raamwerk waarmee het mogelijk is een applicatie of database in een container te verpakken. Het raamwerk levert technologie die de productiviteit verhoogt voor zowel ontwikkel- als beheerteams in elke fase van de applicatielevenscyclus. Juist daarom is het een echte must voor softwareontwikkeling en past het volledig in het concept van DevOps en Microservice architecturen. Tijdens deze workshop, van één dag, krijg je antwoord op de vraag of Docker iets voor jouw organisatie kan betekenen. Voor deelname is het handig om basiskennis van Linux te hebben.


 

Wat leer je tijdens deze workshop?

Tijdens deze workshop krijg je een kickstart met Docker. We gaan zelf aan de slag en implementeren een applicatie of database. Je krijgt inzicht in hoe je Docker kunt toepassen binnen jouw eigen DevOps projecten. Onderdelen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Introductie van Docker en hoe deze past binnen organisaties
  • Theorie en CLI voorbeelden van de laatste versie van Docker

Agile, Kanban, Scrum - VX Academy

Training op maat
of op locatie?

Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Of heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kijk snel wat de mogelijkheden voor jou zijn

Bel of e-mail ons

icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services