Winkle vergroot haar kwaliteit en capaciteit met kanban.

In het verleden hield het internationaal marktonderzoekbureau Winkle de planning van haar projecten bij in een Excel document. Naarmate het aantal projecten toenam, bleek het moeilijker om de planning te bewaken. Winkle startte daarom met het werken volgens de Kanban methode. Maarten Hoppen, Kanban coach bij SOON (onderdeel van VX Company), hielp haar hierbij en begeleidde de organisatie en haar werknemers bij de transitie. Negen maanden later blijkt de transitie naar een Kanban organisatie een groot succes. De werkmethode heeft sterk bijgedragen aan de kwaliteit van het werk voor haar klanten en de snelheid en flexibiliteit van de organisatie. Daarbij komt dat Winkle ten minste 30% meer werk kan verrichten, zonder extra mensen toe te voegen aan haar team.


 

Moeite om planning te bewaken

Voorheen werd de planning van projecten bij Winkle verricht door één projectmedewerker. Omdat het aantal projecten sterk toenam, werd een tweede projectmedewerker aangetrokken en later een derde en een vierde. Er werden grote Excel bestanden gemaakt en diverse software tools uitgeprobeerd. Toch bleek het moeilijk om de planning te bewaken.

 

VX Academy Agile coaching en training

Kanban training en coaching door SOON

Winkle kwam in contact met Maarten Hoppen, Kanban Coach bij SOON. Twee medewerkers van Winkle hebben de Kanban training van SOON gevolgd. Marianne Lanting, Global Managing Director, Winkle: “Deze training heeft erg geholpen. Maarten hielp de medewerkers de essentiële elementen van Kanban te begrijpen. Hij bracht een paar dagen bij ons op kantoor door, zette het Kanban bord op, maakte Kanban kaarten en begeleidde ons tijdens de eerste twee stand-ups. We zijn erg blij met zijn hulp!”

Ervaring tijdens de eerste drie weken

Al tijdens de eerste stand-up van Winkle werden kleine successen geboekt. Marianne Lanting: “Dat bleek alleen al uit het feit dat mensen meer communiceerden en open waren over hun activiteiten. De planning van het werk was plotseling transparant voor iedereen. Maar natuurlijk was er ook chaos. De eerste stand-up duurde één uur en was niet efficiënt. Wat ons door die fase heen hielp? Twee medewerkers adopteerden de Kanban methode en zorgden ervoor dat feedback van het team werd geadresseerd. Wijzigingen werden aangebracht op het Kanban bord, in de Kanban kaarten en tijdens de stand-ups. Daarmee is de kwaliteit van het proces snel verbeterd.”
 

Werkdruk van het team verminderd en kwaliteit voor klanten toegenomen

“Nu, slechts negen maanden later, kunnen we alleen maar zeggen dat Kanban een groot succes blijkt voor Winkle. Voor ons heeft de werkmethode het verschil gemaakt tussen winst en verlies. Daarnaast heeft het ook positief bijgedragen aan de werkdruk van het team en de kwaliteit voor onze klanten. Het proces verliep na amper twee maanden erg vlot. Het team werd al snel zo enthousiast, dat zij nu de stand-up zelf leidt, extra stand-ups organiseert en zelf begint over ‘replenishment’. Ons sales team heeft nu op ieder moment van de dag een zeer nauwkeurige update van de beschikbare capaciteit. Daarnaast is het teamwork enorm toegenomen. De complexiteit in ons proces was plotseling gemakkelijk te hanteren en gaf plezier in plaats van last. We hebben nauwelijks overdrachten meer en er worden minder fouten gemaakt”, aldus Marianne Lanting.

Wil jij dit succes van Winkle ook bereiken?
Dat kan met onze Kanban trainingen!

Ga naar onze trainingen

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services