bureauzuid werkt kanban style.

“Klanten krijgen quality time. Creativiteit vloeit als nooit tevoren. Onze focus is spot-on. En efficiëntie is niet langer een loos begrip. Kanban is – na finetuning door Maarten Hoppen, Kanban Coach, van SOON (onderdeel van VX Company) en onszelf – de perfecte workflow voor reclamebureau BureauZuid.”- Floor Hendrickx, Projectmanager, BureauZuid


 

Wat doet Kanban voor BureauZuid?

  • Kwaliteit: minder content switch = betere focus en meer creativiteit.
  • Efficiënt: projecten worden sneller afgerond, met minder nasleep.
  • Teamwork: vaste projectteams maken samen mooie dingen.
  • Chronologisch: first in, first out, met uitzondering van deadlines.
  • Inzicht: het werkproces is voor iedereen helder.
  • Commitment: klanten worden betrokken bij het proces.
  • Zelfsturend: (project)management kan verantwoordelijkheden uit handen geven.

 

Niet alles uit Japan is weird

“Scrummen. Dat moest volgens ons het werkproces van BureauZuid laten flowen als Extince in zijn beste dagen. Tot Maarten Hoppen van SOON vertelde dat hij nog iets veel beters voor ons in petto had: Kanban. Na auto’s, sushi en weirde spelshows het volgende grote ding dat overwaait uit Japan. Kan = visueel, ban = bord en samengevoegd is het voor ons de winnende formule voor een lean workflow.

VX-Academy-Kanban-trainingen

Het bord van BureauZuid

Kanban customizen was essentieel voor BureauZuid. De creatieve en technische disciplines binnen de reclamewereld zijn minder lineair en vragen dus om een eigen flow. Ook onze klanten nemen een belangrijke rol in binnen het werkproces. Pas na hun ‘go’ kunnen wij verder. Voordat we aan een project beginnen, vragen we die commitment aan klanten.

Stop Starting, Start Finishing

Het idee was om Kanban geleidelijk in te voeren in de organisatie van BureauZuid. Maar al na twee dagen dachten we: damn, dit werkt. We zijn dus in één klap overgestapt. Gaandeweg tunen en tweaken we Kanban. Net zo lang tot het ons gegoten zit als een kimono. Bij dat maatwerk is Maarten van grote toegevoegde waarde. Hij voorziet ons van raad en daad en traint nieuwe werknemers in Kanban.

The only way is forward

Bij BureauZuid pushen we geen opdrachten meer, we pullen ze. Zo maken we sneller dan ooit af waar we aan begonnen zijn. Zonder dat het team in hun creatieve proces gestoord wordt. Kanban laat creativiteit vloeien en efficiëntie groeien. Dat werkt hemels. Vinden ook onze smiling customers.

Bottlenecks killen

De een zweert bij yoga, de ander bij zeven koppen koffie. Onze ochtendroutine is: get up, stand up. Iedere ochtend steken we al onze knappe koppen bij elkaar voor een kwartiertje Kanban. Hoe zien de teams er voor die dag uit? Welke bottlenecks moeten we killen? En wat wordt de strategie? Zo weten we snel wie waarmee bezig is en zijn we ready to rock.

Ultimate Kanban

Enige tijd geleden zijn we door SOON uitgenodigd voor Lean Kanban Benelux, een dag waarop we veel nieuwe ideeën voor Kanban binnen BureauZuid op deden. Nu Maarten onze organisatie door en door kent en we steeds beter weten waar het nog beter kan, ligt de ultieme BureauZuid Kanbanflow binnen handbereik.”

*drops the mic*

– Floor Hendrickx, Projectmanager, BureauZuid

Wil jij dit succes van BureauZuid ook bereiken?
Dat kan met onze Kanban trainingen.

 
Ga naar onze trainingen

Updates in je inbox

We kunnen je op de hoogte houden van nieuwe trainingen en acties. Makkelijk, toch?

Over VX Company

IT verandert de wereld razendsnel. Organisaties moeten weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Wij helpen jou om te doen waar jij goed in bent en zetten technologie in om werkelijke resultaten te bereiken.

 
Meer informatie

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

 
Neem contact op
And then some.
icon-close

is onderdeel van VX Company IT Services